+32 (0)80 22 86 63
DE | FR | NL | EN
Reservatie Informeren Waardebonnen

Over ons

Gastvrijheid met traditie sinds meer dan 140 jaar

Geschiedenis

De zaak die in 1876 door het echtpaar F.W.Margraff en Barbara Terren werd opgezet als café met brood- en banketbakkerij, is een van de meest traditionele huizen van St.Vith. In 1924 namen hun dochter, Thérèse Margraff, en haar echtgenoot, Franz Pip, het bedrijf over. Sedertdien draagt het de dubbele naam PIP-MARGRAFF.

De geschiedenis van het huis onderging mee de geschiedenis van St.Vith. Het hele gebouw, dat tweemaal werd vergroot door de aanbouw van een zaal en van woonvertrekken, werd net als de stad in december 1944 het slachtoffer van de oorlogsgebeurtenissen.

Reeds in 1951 werd begonnen met de wereldopbouw en in 1952 opende het bedrijf opnieuw zijn deuren als hotel-restaurant. Onder de leiding van het echtpaar F.W. Pip en Maria Probst, die later werden bijgestaan door hun kinderen, kon de zaak haar huidige faam verwerven. Sedert 1983 staat de vierde generatie, Franz Pip en zijn echtgenote Monique Gilman aan het hoofd van deze familiezaak.

De aanzienlijke uitbreiding die in 1986 werd aangebouwd, toont duidelijk aan dat de huidige eigenaars met hun tijd willen meegaan om hun gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf te kunnen aanbieden.